Nye Veier takker for alle høringsinnspill til planforslaget

Sist oppdatert: 26.02.2024

Høringsperioden av detaljregulering E18 Ytre ringvei i Kristiansand kommune er avsluttet. Høringsfristen gikk ut 17. februar 2024. Totalt er det registrert 53 innspill til planforslaget som har vært på høring.


Nye Veier planlegger 10 kilometer med firefelts motorvei fra Vige til Grauthelleren i Kristiansand. Prosjektleder plan, Thomas Kaaløy Jensen i Nye Veier konstaterer at innspillene som har kommet inn belyser mange tema som også Nye Veier har hatt stort fokus på under planarbeidet.

 

– Vi ser at flere av innspillene omhandler allerede kjente momenter som det er arbeidet mye med gjennom hele planprosessen. Blant annet bruk og plassering av overskuddsmasser, håndtering av støy og luftforurensning, anleggsgjennomføring, samt påvirkning på naturmiljø og friluftsliv, oppsummerer Jensen i Nye Veier.


Areal- og miljøutvalget i Kristiansand kommune vedtok i møte 7. desember 2023 å legge forslag til reguleringsplan for E18 Ytre ringvei ut på høring og til offentlig ettersyn. Høringsperioden var fra 6. januar – 17. februar 2024.

Av de 53 innspillene kommer 18 fra privatpersoner og grunneiere. Innenfor denne grupperingen er privatpersoner boende i Vige sterkt representert. Dette var forventet, da planlagt dagsone i Vige vil gi påvirkning på lokalt bomiljø. I tillegg kommer 16 høringsinnspill fra offentlige myndigheter og 19 innspill fra næringsliv og interesseorganisasjoner.

– Innspillene gir oss nyttig informasjon inn mot andregangsbehandlingen. De er presentert i sin helhet på nettsiden til Kristiansand kommune, sier Jensen.


Statsforvalteren og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet en innsigelse i forbindelse med deponering av overskuddsmasser i Øygardsvannet. Innsigelsene går i korte trekk ut på at det i planforslaget ikke er gjort en tilstrekkelig vurdering av alternativ løsning med mottaksarealer. Statsforvalteren har også fremmet innsigelse i forbindelse med deponering av overskuddsmassene ved Grauthellerheia med bakgrunn i konflikt med naturmangfold av nasjonal interesse.

 

I tillegg har Bane NOR og Avinor fremmet innsigelser. Innsigelsene fra Bane NOR omhandler manglende dokumentasjon av konsekvenser for jernbanen i Dalane og at jernbanen i Kjerrane i planforslaget er avsatt til LNF-formål. Innsigelsene fra Avinor går i korte trekk ut på manglende reguleringsbestemmelser som ivaretar høyderestriksjoner, farlig eller villedende belysning og varslingsrutiner for sprengningsarbeider i forhold til Kristiansand lufthavn Kjevik.     


– Nå setter vi oss ned sammen med etatene og kommunen for å komme frem til en løsning på innsigelsene. Det har vi stor tro på at vi skal få til, sier prosjektlederen.


Alle innspill blir oppsummert og svares ut i et eget merknadsdokument. I samråd med kommunen vil det vurderes i hvilken grad innspillene skal tas til følge og føre til endringer i reguleringsplanen.


– Merknadsdokumentet blir publisert på prosjektnettsiden, og vil følge saken fram til politisk annengangsbehandling, opplyser Terje Faanes, oppdragsleder i Norconsult.


Målet er politisk vedtatt reguleringsplan i løpet av våren 2024.

Siste nytt

Nye Veier takker for alle høringsinnspill til planforslaget

Publisert: 26.02.2024

Høringsperioden av detaljregulering E18 Ytre ringvei i Kristiansand kommune er avsluttet. Høringsfristen gikk ut 17. februar 2024. Totalt er det registrert 53 innspill til planforslaget som har vært på høring.

Nye Veier informerte om planforslaget som er på høring

Publisert: 14.02.2024

Nye Veier gjennomførte 31. januar et åpent informasjonsmøte i Bystyresalen i Kristiansand i anledning høring av forslag til detaljregulering for ny E18 Ytre ringvei mellom Vige og Grauthelleren.

Åpent informasjonsmøte 31. januar

Publisert: 26.01.2024

Nye Veier og Kristiansand kommune ønsker velkommen til åpent informasjonsmøte om reguleringsplanforslaget for E18 Ytre ringvei. Møtet holdes i Bystyresalen, Rådhusgata 28, Kristiansand.

Offentlig ettersyn av planforslaget for ny E18 Ytre ringvei

Publisert: 05.01.2024

I henhold til plan- og bygningsloven § 12-10 legges forslag til detaljreguleringsplan for E18 Ytre ringvei ut til høring og offentlig ettersyn etter 1. gangs behandling i areal- og miljøutvalget i Kristiansand 7. desember 2023. Frist for innsending av merknader er 17. februar 2024.

Reguleringsplan E18 Ytre ringvei klar for høring

Publisert: 08.12.2023

Areal- og miljøutvalget i Kristiansand har i møte 7. desember 2023 vedtatt at planforslaget for Ytre ringvei skal sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn.

Nye Veier inviterte til befaring og workshop i Dalane

Publisert: 06.11.2023

Den 24. oktober gjennomførte Nye Veier i samarbeid med Kristiansand kommune medvirkningsmøte med beboere i Dalane. Nye Veier ønsket konkrete tilbakemeldinger fra beboerne i Dalaneområdet på bakgrunn av den planlagte ringveiens utløp i nærheten av boligområdet. Velforening og borettslag i Dalane var godt representert.

Forslag til reguleringsplan for E18 Ytre ringvei oversendt Kristiansand kommune

Publisert: 27.06.2023

Nye Veier AS har sendt forslag til detaljregulering for E18 Ytre ringvei til Kristiansand kommune for administrativ og politisk behandling. Prosjektet vil sikre forutsigbar og robust veitilknytning gjennom Agder, og i tråd med de overordnede samfunnsmålene vil aktuelle arbeidsmarkeder knyttes tettere sammen. Ringveien vil gi et bedre skille mellom lokal, regional og nasjonal trafikk gjennom Kristiansand.

Status i planarbeidet med E18 Ytre ringvei

Publisert: 05.05.2023

Planarbeidet med E18 Ytre Ringvei fortsetter, men spørsmålet om disponering av masser er ikke endelig avklart. Det kan bety at planarbeidet tar noe lenger tid enn antatt, og med et massedisponeringskonsept som er noe annerledes enn opprinnelig forutsatt.

God sommer!

Publisert: 05.07.2022

Ferien har allerede startet for mange, og arbeidet med Ytre ringvei tar en liten pause før det fortsetter for fullt i august. Her kommer en oppdatering på hva som har skjedd i prosjektet den siste tiden, samt planlagt fremdrift etter sommeren.

Har du energi- eller drikkevannsbrønn i nærheten av planlagt trasé for E18 Ytre ringvei?

Publisert: 31.05.2022

Mange husstander og bedrifter har etablert grunnbrønner som strekker seg langt ned i bakken. Grunnbrønnene kan komme i konflikt med Ytre ringvei. Har du en energi- eller drikkevannsbrønn i nærheten av tunneltraséen som ikke er registrert, ønsker vi å høre fra deg.

Måling av vannstand i innsjøer over Ytre ringvei

Publisert: 04.05.2022

I mars ble det satt ut automatisk måleutstyr som skal registrere vannstanden i flere av vannene som ligger over Ytre ringvei. Årsaken er et behov for å få kjennskap til naturlig variasjon i vannstanden og derved bedre kunne ivareta vannforekomstene under anleggsperioden.  

Viktig vedtak muliggjør utbygging

Publisert: 04.02.2022

Ny viktig milepæl nådd med vedtak om ny bompengeordning for E39 Ytre ring i Kristiansand. Finansieringen den nye ordningen vil gi, er en viktig forutsetning for at Nye Veier kan gjennomføre prosjektet.

Kjerneboring under Otra

Publisert: 25.01.2022

I forbindelse med planleggingen av E39 Ytre ringvei vil det gjennomføres kjerneboring under Otra ved Sødal. Arbeidet starter tirsdag 25. januar og vil pågå i tre til fire uker.

Grunnen under Ytre ringvei undersøkes: Hva skjuler seg under overflaten?

Publisert: 06.10.2021

Det er nylig gjennomført undersøkelser av grunnen der Ytre ringvei (E39) er planlagt å gå. Resultatet av undersøkelsene er viktig for hvordan anleggsarbeidet blir gjennomført.

Veien videre for Ytre ringvei

Publisert: 21.12.2021

Planarbeidet for Ytre ringvei i Kristiansand har gått på høygir det siste halvåret. De tekniske løsningene og utredningene blir stadig mer detaljerte. Samtidig ser Nye Veier behov for å bruke litt mer tid enn først antatt, for å finne den beste løsningen for Ytre ringvei.

Undersøkelser av fjellkvalitet - reduserer risiko og kostnader

Publisert: 01.12.2021

Mye fjell skal sprenges ut før det blir lys i begge ender av tunnelene. Men «fjell» og «fjell» er ikke det samme: Det er store forskjeller på kvaliteten på berget som tunnelen skal bygges i. For å redusere risiko og dermed uforutsette kostnader, gjør Nye Veier grundige undersøkelser av fjellkvaliteten.

Innkomne merknader etter tilleggsvarling

Publisert: 27.10.2021

Det ble gjennomført en tilleggsvarsling for et område nord for opprinnelig trase. Frist for å komme med innspill var 20.10.21, her kan du lese hvilke merknader og innspill Nye Veier har fått i forbindelse med tilleggsvarslingen.

Varsel om grunnundersøkelser

Publisert: 21.10.2021

Nye Veier ønsker å gjøre allmenheten oppmerksom på at det skal gjøres undersøkelser i forbindelse med planleggingen av E39 Ytre ringvei. Undersøkelsene vil merkes om man bor eller oppholder seg i nærheten, men er ikke farlig.

Vedtatt planprogram og utvidelse av planområdet

Publisert: 22.09.2021

Vedtaket markerer en viktig milepæl i prosjektet og en ny fase i planprosessen. Det gjøres også nå en tilleggsvarsling for utvidelse av planområdet nord for Sørlandet sykehus. Frist for å komme med innspill er 20.10.2021.

Fylkeskommunen har vært på skattejakt!

Publisert: 08.09.2021

Fylkeskommunen har i august vært ute i felt og gjort kulturminneregistreringer i forbindelse med planarbeid for Ytre ringvei. Vi har skrevet litt om hvorfor det gjøres kulturminneregistreringer i reguleringsplaner og hva fylkeskommunen fant på sin befaring.

Innspill har ført til endringer i planprogram og trasé

Publisert: 02.09.2021

 

Etter innspill fra berørte har Nye Veier jobbet med optimalisering av løsninger for Ytre ringvei, og foretatt endringer i planprogrammet. Dette gjør at vi er ett skritt nærmere en viktig milepæl: Fastsettingen av planprogrammet.

 

 

Redusert fremkommelighet med båt på Otra fra 9. august

Publisert: 03.08.2021

I forbindelse med planleggingen av E39 Ytre ringvei vil det gjennomføres ytterligere grunnundersøkelser i Otra ved Eg. Arbeidet starter mandag 9. august og vil pågå i to til tre uker. I denne perioden vil fremkommeligheten med båt på elven ved dette området være noe redusert.

God sommer!

Publisert: 06.07.2021

Sommeren står for tur. Her kommer en oppdatering på hva som har skjedd i prosjektet den siste tiden, og hva som skjer når vi starter opp igjen etter sommerferien.

Takk for deres innspill!

Publisert: 04.06.2021

Første høringsperiode i planprosessen for E39 Ytre ringvei er overstått, og vi vil takke for alle innspill som har kommet inn.

Gjennomførte medvirkningsaktiviteter

Publisert: 25.05.2021

De siste ukene er det gjennomført flere Dialogmøter, åpent folkemøte, samt åpen kontordag. Av smittevernhensyn har alle møter vært digitale.

Informasjonsfilm om Ytre ringvei

Publisert: 19.05.2021

19. april ble det varslet planoppstart og planprogrammet for planen ligger nå ute på høring og til offentlig ettersyn. I den forbindelse har Nye Veier produsert en informasjonsfilm om planarbeidet knyttet til Ytre ringvei.

Redusert fremkommelighet med båt på Otra fra 18. mai

Publisert: 14.05.2021

I forbindelse med supplerende grunnundersøkelser fra flåte på Otra kan det oppstå redusert fremkommelighet for båttrafikken. 

Oppsummering fra dialogmøte i Vige

Publisert: 12.05.2021

Tirsdag 11. mai  ble det avholdt dialogmøte med grunneiere og andre direkte berørte i Vige. Vi vil takke alle oppmøtte for deltakelse og engasjementet.

Starter regulering av E39 Ytre ringvei

Publisert: 15.04.2021

Nye Veier varsler nå oppstart av reguleringsarbeid og høring av forslag til planprogram for E39 Ytre ringvei i Kristiansand kommune. Frist for å komme med innspill er 31. mai 2021.

Supplerende grunnundersøkelser ved Otra

Publisert: 26.03.2021

Nye Veier har tidligere foretatt grunnboringer fra flåte i Otra. Nå supplerer vi disse grunnboringene ved Otra, med noe som heter refraksjonsseismikk.

Nye Veier lufter anbefalt løsning for Ytre ringvei

Publisert: 25.03.2021

I forrige uke presenterte Nye Veier sine planer for Ytre ringvei for by- og stedsutviklingsutvalget i Kristiansand kommune. 

Oppstart av planarbeidet kunngjøres i april

Publisert: 14.03.2021

Oppstart av planarbeidet for Ytre ringvei er planlagt kunngjort kort tid etter påske.

 

Resultater fra grunnundersøkelsene viser at Ytre ringvei kan krysse i tunnel under Otra

Publisert: 14.03.2021

Det har de siste månedene blitt utført grunnboringer ved Eg (sykehuset), Dalane og Kjerrane. I tillegg er det utført grunnboringer fra flåte i Otra.

Grunnundersøkelser i Otra

Publisert: 13.01.2021

I forbindelse med E39 Ytre ringvei er Nye Veier nå i gang med grunnundersøkelser i Otra. Arbeidet skal etter planen pågå frem til midten av februar.

Undersøker grunnforholdene i forbindelse med E39 Ytre ringvei

Publisert: 04.12.2020

Nye Veier har startet opp med grunnundersøkelser i området hvor ny firefelts vei planlegges mellom Vige og Grauthelleren i Kristiansand kommune. Arbeidet vil pågå i perioden desember 2020 - februar 2021.

E39 Ytre ringvei med egen nettside

Publisert: 04.12.2020

Nå lanserer Nye Veier en egen nettside for prosjektet E39 Ytre ringvei. Her finner du blant annet informasjon om veiprosjektet, overordnet fremdrift og kontaktinformasjon.